click here!!!

!:.cuba BACA.:!

Tuesday, 14 February 2012

Valentine’s Day



Assalammualaikum…


Februari 14

Lelaki : Abang sayang ayang sangat sangat.

Perempuan : Ayang pun sayang abang sangat sangat

Lelaki : Apa yang abang buat ni tanda betapa abang sayang dan nak amik ayang jadi teman hidup abang. Anggaplah ni sebagai ‘hadiah’ valentine abang untuk ayang.

Perempuan : Ye abang. Ayang paham dan ayang tahu…Terima kasih abang.



Hujung tahun

Perempuan : Abang…ayang mengandung!!

Lelaki : Hah?? Anak sapa?

Perempuan : Anak abang la…kan abang yang bagi ‘hadiah’ masa valentine aritu.

Lelaki : Dah la…jom kita gugurkan…

Perempuan : Abang??!!!

Lelaki : Ni je jalan terbaik untuk menutup aib…kang tak pasal pasal kita berdua kena hambat dengan bapak ayang.

Perempuan : Ermmm….



sekadar hiasan...





Rasulullah s.a.w bersabda :
“Sesiapa mengamalkan perkara yang bukan daripada amalan kami, maka ia akan ditolak”
(Hadis riwayat al-Bukhari dan Muslim)



Sekadar renungan….



p/s : peringatan untuk diri sendiri juga…

38 comments:

kaishin said...

februari valentine ujung november muncul anak bunuan hehe

Gen2Merah said...

moga kita dan sanak saudara kita dijauhi perkara maksiat sebegini.. jauhi valentine, hindari couple dan segala maksiat ini..

Si BuDaK KaChAk said...

gen2merah~ mcmtu la gayenye...

Si BuDaK KaChAk said...

k@!sh!n~ anak bunuan tu ape??

Cik Retiss said...

eii..lembab betul la pompuan jenis camni...sabo jee...x paham2 laki jenis tu prangainye camne..kan?kan?

biela bell said...

erk..igtkan tadi suami isteri..rupenyer 'abg ayg'...moga kita dijauhkan dari maksiat nie..~

Si BuDaK KaChAk said...

cik retiss~ klu da nafsu menguasai dri camtu la jd nye...

=)

Si BuDaK KaChAk said...

biela bell~ skang ni kan dah byk bdk2 yg COUPLE guna 'abg ayg' 'mmy ddy'
'abg cyg' wlaupun xde ikatan...klu tak jd trus tuka melayang...hehehe

•♥ Myra ♥• said...

sangat tak suke bila baca berita pasal ni..baby yg tak berdosa jadi mangsa... :'(

Si BuDaK KaChAk said...

btol tu...dah jd mcm musim lak...tak caye tggu la hujung taun nnt....

=)

cinta siswi said...

sian kt baby tuh.. hey.. pndai buat pndai la tanggung..

*xmau jadi macam tuh.. semoga ALLAH lindungi kita.. k bai.. :P

Si BuDaK KaChAk said...

siswi~ amin...

Cik Retiss said...

len kali kalo ade yg terlanjur kite 'haiyok tatayok' je kat die..hahaha xD

Si BuDaK KaChAk said...

cik retiss~ xleh camtu...kte kne igtkn sblum tkene...

=)

Zakaria's daughter said...

huh. tak boleh tengukkk keratan akhbar nehh.

emo emo. sedihhh

Si BuDaK KaChAk said...

zakaria's daughter~ amik iktibar dr kes lepas...

=)

Si BuDaK KaChAk said...

zakaria's daughter~ amik iktibar dr kes lepas...

=)

nur anis said...

kesian baby-baby tu...humm..

Dylla Abas said...

na'uzubillah...minta dijauhkan dari perbuatan mcm ni...bg sesiapa yg pernah terlajak tu..pintu taubat masih terbuka..bertaubat la..Allah itu Maha Pengampun..insyaAllah (",)

cik mun said...

moga dijauhkanlah..
sedihnye la buang2 bayi ni..
bayi tu x berdosa pun..

Citra NaniZam said...

ye moga dijauhkan anak2 kita dari kemaksiatan.. dan dipelihara dari godaaan nafsu syaitan.. amin

Zahirah Dzulkifli said...

Erk. Hadiah tu bila dah kahwin bolehlah. Agagaga~

ciK LyndaWawa said...

wah..saya pun berada di hotel semalam..huhuhu....

Syakir Rahman said...

say no to valentine :)

~ieda~ said...

sm2 lah kita beringat...amin ^_^

Kancil 8349 said...

peringatan yang bagus...bikin rosak peribadi dan nilai agama kita

aimaniman said...

murahnya perempuan... hadiah tu boleh ditunggu lain kali kalau perempuan ni bijak dan jual mahal sikit.. peringatan yg cuukkuuuppp baikkk...

Si BuDaK KaChAk said...

nur anis~ kesian kn baby yg tak bersalah tu...

Si BuDaK KaChAk said...

dylla abas~ ye...mintak dijauhkan...amin....

Si BuDaK KaChAk said...

cik mun~ btol tu...bayi tu tak bdosa pun...

Si BuDaK KaChAk said...

zahirah~ btol tu...dah kawen takyah tggu valentine pun boleh....hehehe

Si BuDaK KaChAk said...

cik lyndawawa~ hotel mane?

Si BuDaK KaChAk said...

syakir rahman~ yup...say no to valentine

Si BuDaK KaChAk said...

ieda~ yup...saling mengingati sesama kita...

=)

Si BuDaK KaChAk said...

kancil~ peringatan utk semua dan diri sndiri gak...

Si BuDaK KaChAk said...

aimaniman~ betul tu...terima kasih....igatan utk diri sndiri gak...

Ezad Skytech said...

sama2 la kita beringat ye..:D

Si BuDaK KaChAk said...

ezad~ ye...btol tu