click here!!!

!:.cuba BACA.:!

Sunday, 12 February 2012

Akibat hidup bujang...


sekadar hiasan (sumber pokcik google)


Assaalammualaikum....

Minggu ni aku tak balik KL. Maka aku hanya akan duduk dirumah sewa aku je sepanjang hari minggu aku ni. Walauapapun aku tak boleh nak dok relaks sebab ada banyak keje rumah yang sedang menanti aku. Kiranya aku umpama orang gaji yang tidak berbayar ler....hehehe

Seperti biasa, kalau dah duduk bujang ni maka semua benda nak kena buat sendiri. Kejap lagi aku mula la sibuk nak bukak dobi dekat belakang rumah memandangkan banyak baju yang perlu aku basuh. Bilik ni pun nak kena kemas kalau tak nanti tak dapat la idea aku nak menaip kalau bilik macam rumah hantu...hehehe

Lepastu sibuk lak jadi chef kat dapur. Yela, kalau tak tak makan la aku harini. Dah la semalam jari aku terkena minyak panas. Ni semua gara gara masak dalam gelap sebab lampu dapur aku boleh pulak problem. Hasilnya jari hantu aku menjadi buruk akibat ada belon dekat jari..huhuh

Lepas aku settelkan semua kerja rumah ni, aku ingat aku nak terjah banyak blog la. Jadi, tunggu dan lihat la blog sapa yang bernasib baik dapat terjahan aku...hehee



p/s : selamat berhujung minggu semua....

=)

58 comments:

shiema sufian said...

hihi. terjahlah blog shiema.

cinta siswi said...

pandi msak ke?? nnti masak tuk siswi.. haha.. :)

Si BuDaK KaChAk said...

siswi~ ala...msk simple2 je...org bujang kn....hehehe

biela bell said...

wow..romantik tu masak dlm gelap..bertambah sweet bila jari terkena minyak panas..hahaha ( ayat hiperbola nie)

Si BuDaK KaChAk said...

biela bell~ a'ah...romantik sgt2...tak pasal2 jari jd hodoh...huhuh....

sue perbs.. said...

wah... kemas nye bilik org bujang ni... hehe.. dh la rajin.. btuah la sape yg dpt..

fadh leyanie said...

jari terkena minyak biasa tu adalah perkara biasa bagi tukang masak..,eceh !
rajin betul org bujang ni.

Si BuDaK KaChAk said...

sue perbs~ sapa la yg dapat ek??btuah ke klu dpt???hehehe

Si BuDaK KaChAk said...

fad leyanie~ mmg biasa bg yg memasak sbb sblum ni pnah kena kt perut...hahaha...kne rajin klu tak nnt prut lapa...hahaha

9n0L4 said...

wahhhh. bertuahnye saye dpt terjahan dr budak kacak. hee. thanks! ;)

Si BuDaK KaChAk said...

9noL4~ same2...

=)

k@!sh!n said...

kena kawin baru ada org tolong buatkan haha

Si BuDaK KaChAk said...

hahaha....ade ke org yg nk aku??hehehe

ziraziz said...

Dh hidup bujang,kna la Jd org gaji utk diri sndiri ;p

Si BuDaK KaChAk said...

ziraziz~ macamtu la gaye nye....hehehe

cikcloudy said...

terjah ler blog saya... ramai nyer pengomen.. :) nice header btw.. :)

Si BuDaK KaChAk said...

cikcloudy~ cantik ker??hehe...neway thnx...

myu said...

Rajin nyer... anak sape ni? hehe

Si BuDaK KaChAk said...

bkan mslh rajin...tpi da dok bujang...kne la wat sumenye...

=)

~SaL IjOu~ said...

hehe..nikmati zaman bujang seadanya~ ;)

anamizu kaito said...

wahhh3 jd chef ea? masak ape? meh la tunjuk sket..hehe


err meh la terjah blog cik ana..hehe







luv,
cik ana

Si BuDaK KaChAk said...

sal ijou~ ye...btol tu...

=)

Si BuDaK KaChAk said...

anamizu~ a'ah...jd chef...ala...msk simple2 je....keje byk nk kene wat la...hehehe

Tihara said...

ahhaha..jadi housewife (tibe2 jer) :)

Si BuDaK KaChAk said...

tihara~ mcmtu la gayenye...huhuh

Miss Nadya said...

rajinnyer..dobi baju nad boleh tak syg??

err syg??ops sorry sorry..didnt mean it..:D

take care my fren..:)

rajinnya masak..masak apa mlm tadi?
dah sapu ubat kat jari?

terukke?

yeah..dia terjah blog nad larh..:)

p/s :: minat sg jugak eh..:)

Si BuDaK KaChAk said...

nadya~ syg???erkkk...mau pminat nad mengamuk dgn sy nnt...hahaha

tak teruk sgt tp da kembung...tak cantik da...

untung la kene terjah...hehehe

p/s : minat gk tp mak tak bagi...mase raye aritu dpt main kazen punye...manje je...heheh

Dianaa said...

Kesiannya hidup bujang. Takpe, brdikari, kan2! :D

Si BuDaK KaChAk said...

dianaa~ ye...mmg kne idup bedikari skang ni...kang da kawen senang...klu tak asik mgharap mak ayah je xgune gk...huhuh

Miss Nadya said...

best nyer..xpe..dapat pegang pon ok kan..:)

hehe..nk call cm ner...dia dh xde dgn nad la..:)

Ezad Skytech said...

biasa la tu kalau dok rumah bujang...semua buat sendiri...hee~

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

slamat brhujung minggu! eh dah hari isnin dah.. huhu

Cik Rose Cute said...

Siapa suroh masak dalam gelap hehehe dah jari hantu terkena kuali panas....rajin betul masak...Sekarang susah nak carik lelaki rajin masak tau...

nur anis said...

setakat ni x pernah lagi merasa duduk rumah bujang..huhu

Ahmad Sabree said...

lain kali letak picx katil bro tol2.. baru tahu! hehehe... nice ") kene minyak panas? habis lah .. dah x kachak lah.. hahahaha...

i follow you.. follow me back okey..
hehehehehe

Siti Asiah said...

Si Budhak Kachak : Kirenye ni bukan sajer kacak tapi multi skill la nie...semua pandai...leh wat adik ipar la nie...hehe

Dylla Abas said...

bila hidup bujang...part nak jadi 'chef' kat dapur yg paling malas sekali nak lalui tu..hehe :)

..cik gugu.. said...

wahh da bule kawen ni ..

name kamu ape ? hihi .

..cik gugu.. said...

wahh da bule kawen ni ..

name kamu ape ? hihi .

Zahirah Dzulkifli said...

Wah, berdikari lah katakan. Cepat-cepatlah kahwin. Nanti ada orang boleh tolong jaga makan minum. Hahaha :p

Cik Retiss said...

bw sini,jemput singgah blog Cik retiss...wah pemes blogger ni..hehe...pemes sebab hensom ke ni...hahahaha...wajah iras2 retiss mane ni? XD

aimaniman said...

rajinnya.. biasa kalau lelaki,.. cari makan kat kedai jer,.. mudah dan senang,...

aimaniman said...

rajinnya.. biasa kalau lelaki,.. cari makan kat kedai jer,.. mudah dan senang,...

Kancil 8349 said...

cantik bilik...kemas

Citra NaniZam said...

wah.. ada ciri suami idaman ni..

Si BuDaK KaChAk said...

nad~ ala...tp skang da tak dpt pegang da...dia kate SG dia da ilang....

Si BuDaK KaChAk said...

ezad~ btol tu...klu da dok bujang nak tak nak kne buat sdiri...

Si BuDaK KaChAk said...

saiazuan~ haha....lmbat shari takpe kot...haha

Si BuDaK KaChAk said...

cik rose cute~ dah lampu rosak xkn nk pakse lampu tu suro idop jgk...hehehe...ala...dah terpakse...dok bujang kn...

Si BuDaK KaChAk said...

nur anis~ rasalh...time ni la nk blaja bdikari...

=)

Si BuDaK KaChAk said...

ahmad sabree~ xleh...nnt org dok terbayang2 nk tido kt sni...hahaha...tu la...da kurang skit kachak ni...haha

Si BuDaK KaChAk said...

siti aishah~ adik ipar??boleh je...suro adik anta resume ek???hehe...blum mampu lg la nk jge ank dara org...huhuh

Si BuDaK KaChAk said...

dylla abas~ btol tu...tp klu tak msk prut lapa...hehehe

Si BuDaK KaChAk said...

gugu~ boleh kawen??nnt nk bg mkn ape??kang bg mkn pasir kne tuduh curi pasir lak...hehehe

name sy budak kachak la...hehe

Si BuDaK KaChAk said...

zahirah~ klu ada byk duit nk gk kawen...hehehe

Si BuDaK KaChAk said...

aimaniman~ btol tu...cr kt kedai lg senang tp disebabkn mls nk kuar umah jd terpakse la msk...duit pun jimat...hehehe

Si BuDaK KaChAk said...

kancil~ gmbar google mmg cantik...hehehe

Si BuDaK KaChAk said...

citra nizam~ yeke??rasa mcm ada kurang je...hehe