click here!!!

!:.cuba BACA.:!

Sunday, 15 January 2012

Tanpa ku sedari...



Tajuk macam pelik je...hahaha...sebenarnya aku tak tau nak tulis tajuk apa. Tu yang aku main letak je tajuk tu.

Hari ni baru aku sedar yang aku belum update satu cerita pun. Ni semua gara gara berhari minggu di rumah sewa sendiri. Yela...aku kan duduk membujang. So, banyak kerja rumah aku kena laksanakan. Dari pagi tadi sehingg petang tadi baru siap semuanya.

Bermula dengan pagi tadi aku basuh motor. Yela, aku rasa dah berzaman aku tak basuh motor aku tu. Kesian plak aku tengok dia. comot semacam je. Padahal dia banyak berjasa dengan aku.

Lepas siap je basuh motor tu aku basuh pulak baju. Termasuk dengan uniform aku bekerja. Kalau tak esok tak kerja la jawabnya. Sambil menunggu baju dekat mesin basuh tu siap, aku lipat baju pulak.. 

Teeeetttttttt......!!!(macam tu la bunyi mesin basuh baju aku kalau dah siap)

Jadi aku pun sidai la. Ingatkan dah boleh relaks. Mata pulak tak sedap memandang dengan bilik aku ni. Rasa macam semak pulak. Tu yang aku menyapu...siap mop lagi....

Akhirnya siap segala kerja dan aku pun nak relaks tengok cerita. Sekali keroncong pulak berbunyi. Ni takde bunyi lain la ni. Mesti bunyi perut aku yang tengah lapar. Apa lagi...dok dapur berangan jadi chef wan la...hahaha

Tu petang...sekarang dah malam...takkan sibuk sampai sekarang..???

Sabar...cerita aku tak abis lagi. Siap je aku masak tadi aku pun apa lagi...serang la makanan tu...yela...perut aku dah tak tahan lapar. Dari pagi tadi belum mengadap apa apa makanan. 

Yang bestnya, sambil aku makan, aku tengok cerita hindustan...hahaha...korang mesti gelak macam aku gak kan?? aku tengok cerita 3 idiots...ala...yang Amir khan berlakon tu. Jalan cerita dia memang perfect la bagi aku. Bagi yang dah pernah tengok mesti tau kan camne punya best cite tu.

Cerita 3 idiots tu baru je abis. Tu yang aku taip terus entri ni. Yela...cerita dia dekat 3 jam kot...

Dah la...aku nak sambung BW dekat blog orang...


ALL IS WELL !!!



p/s : berjangkit penyakit mak la ni...mak kalau dok umah takleh dok diam....mesti ada je kerja rumah dia nak wat....sayang mak...

19 comments:

amy syifa said...

perghhh..rajinnya!! sape nak? isi borang! isi borang!! jgn lupa lampirkn surat sokongan ketua kg skali! =P

adoii..aku lupa nak basuh moto lg, esk kompom kena bising! asal x ingatkn aku? ingat moto dia jeh...eee..

p/s -dah lame nak tgk 3 idiot tp x tgk2 lagi..ko tgk kat mne? aku dgr best..best ke?

Si BuDaK KaChAk said...

syifa~ resume penting ok...jgn lupe...pstu sertakan skali invoice utk hantaran...lebih 5 ribu dah kene rejek..hahaha

aku punye pun dah bezaman tak bsuh....td tetibe tgk motor jd ksian...tu yg bsuh tu...

p/s : aku tgk dkt laptop je....copy dr membe aku punye...cerita dia???terrrbaaikkkkkkk.....lbih kpd citer psl persahabatan....cintan2 ade la skit...polis ade kejap je tu pun xde wat pape...hahaha

amy syifa said...

woihhhh.zaman skrg mne ada anak dara bwh rm5ribu.gila la ko.g beli lembu je la wat bini =P eh borang nak edar skrg ke ape? hahaha..

aku hari tu kena paksa dengan abah basuh moto.dia siap turun tgk aku basuh lg.bg arahan plak tu! berus sana berus sini.geram jeh aku.

p/s -aku nak tgk a cite tuh.mne nak cari ek? nak tgk sgt..utube ada x?sbb aku dgr cite tuh pasal persahabatan! tu yg nak tgk tuh..

syammm.tadi kn wa tnye aku ape name penuh kak zue dia da lupe.pastu dia eja name aku suruh aku cek betol ke tak..tp aku pon terlupe mcm mne nak eja nama aku! smpai kena cek ic.bengong gila aku rasa!

Si BuDaK KaChAk said...

syifa~ klu xde yg nak suda....kne igt...aku ni bujang...dah la pmpuan skang lg ramai dr laki...so klu nk gk kne la bmadu...hahaha

mmg ptut pon abh ko wat mcmtu....yela...ko tu ske ngelat....hahaha...

aku xpsti la...try la...aku rase ade kot....

asl wa tetiba tnye name??blog dia ape cite??dh tak ujud ke???menggong...name sdiri pun tak tau eja...tgk mcm aku...name aku dah nk sme denga aaron aziz tau....hahaha

EMOdisaster said...

rajinnye ... sy pun tak rajin macam awk ! bagus ! hehehe ....

amy syifa said...

ko salah bace fakta kot ni? nisbah kat malaysia skrg lelaki lebih byk dr perempuan! so perempuan skrg blh memilih sikit! wekkk.. =P lelaki x pyh berangan nk bermadu sbb nak 1 pon silap2 x dpt..lalala

dia kejam..nyampah !

dia kate dia xde idea nk update apa. borak pasal kak zue pastu dia tnye name penuh kak zue ape,dia da lupe..aku suruh dia eja nama aku.. last2 aku pon pening mcm mne nak eja nme aku!

Si BuDaK KaChAk said...

emo~ dah dok bujang....mane ade org nak tolong buatkan...

Si BuDaK KaChAk said...

syifa~ yeke??aik....mustahil aku salah fakta....xpe2...nnt aku cr...

bkan dia kejam...ko tu yg kejam....ske ngelat...hahaha

ala....tulis je la apa yg nak ditulis....byk mende bleh tulis la...

amy syifa said...

pergi lah carikk..nak link ke? ekeke.

bukan ngelat tp busy! xsempat! u know i'm such a busy woman! ^_^ da la td kena marah.dia kate 'pergi smbhyang!! nak tnggu bila? nk tunggu dismbhyangkan ke?' ada ke patut??

2la..aku ckp kat dia tp dia kate xtau nk update ape!

Si BuDaK KaChAk said...

xpe....ko tggu je....nnt aku up entry klu aku jumpe...

padan muke...solat pun nk lambat2...

dia tak minat kot....sbbtu xde idea...

Mama Tuah Melaty said...

wah rajin-rajin. buleh masuk dalam list calon menantu nih.

Dylla Abas said...

amboiiii..rajin sungguh la..anak sapa la ni..?? huhu :p

aimie amalina said...

ohhhh
ni la hdup owg bujang :)
heheheeh

3idiots tu mang byk pengajaran..hehehehe

aimie amalina said...

ohhhh
ni la hdup owg bujang :)
heheheeh

3idiots tu mang byk pengajaran..hehehehe

syafira al basir said...

p/s : cerita pasal mak, sy dah okey dah ! hahaha =D

Si BuDaK KaChAk said...

mama tuah melaty~ boleh ke???nak kene wat resume x??hehehe

Si BuDaK KaChAk said...

dylla abas~ ni la ank En.Bakri....hehehe

Si BuDaK KaChAk said...

aimie amalina~ mcmni la idup org bujang....hehehe

btol tu...citer tu mmg bez la...1st time tgk hindustan rasa teruja...hehehe

Si BuDaK KaChAk said...

syafira~ p/s : alhamdulillah...bagus la kalau mcmtu....xmo buat lg...tak baik la cik misi...hehehe