click here!!!

!:.cuba BACA.:!

Saturday, 14 January 2012

Cara mencari calon suami ataupun isteri...




tadi masa jalan jalan dekat blog ni tetiba terjumpa dengan gambar ni...

lalu aku pun berkongsi lah dengan semua agar menjadi panduan kepada semua termasuk diri aku sendiri..

lagipun aku sendiri mencari seseorang yang boleh membahagikan aku tanpa aku memikirkan paras rupanya...

bagi aku, sekiranya aku mendapat pasangan yang mempunyai paras rupa menarik, itu merupakan bonus bagi diri aku yang Allah berikan..

tapi yang penting, aku mencari orang yang boleh membahagiakan aku selama lamanya....

insyaAllah....amin...




p/s : sapa lah jodoh aku nanti ek??

34 comments:

amy syifa said...

hahaha.blh tutup lampU? betol2..
aku baru je save satu quote gmbar ustaz nih.

Si BuDaK KaChAk said...

syifa~ klu taknak tutup lampu ttup je muke pasangan dengan sokaba...hehehe

yeke??update la...aku nak tgk gk....

ustaz ni bez la ayat dia...dia makin top da skang ni...suke dgr ceramah dia...tak ngantuk...klaka tp penuh makna...

amy syifa said...

amboihh.nak ttp dgn sokaba xsmpai ati la aku.klu buruk pon aku tatap jgk la! aicehhh.pasrah!

nnt aku update.mlm ni plan nak update byk benda tp xtau la jd or x.HAHAHA.aku blom pernah dgr ceramah dia tp pernah bukak page dia kat fb.suka baca jawapan2 dia.selamba gila!

Si BuDaK KaChAk said...

syifa~ WAHHH....bagus tu....(so yg dekat luar sana...cepat isi borang sebelum terlambat....hahaha)

ok2...aku tunggu....arini sehari suntuk aku nk dok dengan blog....mlm ni cuti jogging...hahaha

bez la...dia memang sempoi....try la cr dekat youtube klu free...

amy syifa said...

HAHAHA...woihh.borang blom keluar lg lah! yela..aku bukan cntik sgt pon nk harapkan yg hensem.aicehhh pasrah lagi ! tapi c0mey tu ada. lalala..

aku mlm ni baru nk blogwalking smpai lebam.huhu.amboi jog pon blh ambik cuti eh? kiki.insyaallah kalau x lupa aku update =) aku nak cari yg dia dgn zizan tu.ko tau dia ni superb gila ah! dia minat fotography jgk.semua gmbar yg dia ambik mmg meletop habis! cntik sgt!!

Si BuDaK KaChAk said...

syifa~ ala...aklu x isi borang tp pakai resume pun bleh gak kn???hahaha....comey ke???

smpai lebam??amboi....ko btumbuk ke berblogging??yeke???aku tak tau pun...mane ko tgk??bg aku url...

amy syifa said...

hahaha.blh tp kena lampirkn surat sokongan ketua kg sekali! ekeke. c0meyy a jugak.. =P

dua2 skali.huhuu.aah.cntik gmbar2 yg dia ambik.aku tgk kat facebook dia la.nnt aku letak link dlm entry.

Si BuDaK KaChAk said...

syifa~ hahaha....ok2....tp klu ade yg nk anta resume secara online camne plak???xkn nk suro ketua kmpung yg emailkan???hahaha...

comey???hahaha....nampak tak semua??dia kate dia comel...ape lagi....cepat2....kang melepas...hahaha

ok...aku tggu...

amy syifa said...

xpe..fax je surat sokongan ketua kg tuh.dunia kan dah moden.wakaka.tp prefer htr by pos.klu emel2 ni nmpak sgt pemalasnya.klu pakai pos nmpak rajin sikit.. ;P

hahaha.tetiba syam jd mereng malam ni..apasal promote aku lelebih ni? ko xkn dpt komisyen pon! wekkkk...

sue perbs.. said...

hehe.. betul2.. bleh tutup lmpu.. tpi siang2 camne.. ape pon, semoge dpt jodoh yg baik.. amin..

Si BuDaK KaChAk said...

Syifa~ owh...btol gk tu....time tu bru nmpak sape yg btol2 iklas....hahaha....

sbb aku nk komisyen la aku nk promote ko ni....mane tau ko dpt org kaye...bleh aku tumpang kekayaan ko tu...hahaha...

ala...dpt sbiji keta pun jd la....hahaha

Si BuDaK KaChAk said...

sue~ klu siang pakai la topeng...hehehe

amy syifa said...

hahhh.tau xpe =) klu aku dpt yg kaya ko dpt komisyen mkn sedap2 tp klu dpt yg x kaye komisyen ko dpt mkn kedai blkg kolej je la.huhuui.

amboiii.demand gila nak keta sebijik! ingt aku dpt toke ferrari ke? hahaha. pernah tgk swift wrne hijau smart jgk la weyy.gerammm.

cik mun said...

hehehe..harap2 cpat2 la ketemu jodoh ye..dpt makan nasi minyak free..

Si BuDaK KaChAk said...

yayyyy.....mkn sedap2...tu yg aku nk dengar....klu kdai blakang kolej bek suro mak aku msk lg meletop....hahaha

mane tau ko dpt tokey kedai keta pun ok gk...hahaha...aku da ilang minat dekat swift la....

Si BuDaK KaChAk said...

cik mun~ alamak....xmo lg la....duit pun xde lg ni....

owh....nk mkn free ek???klu cmtu klu cik mun nak dtg kne letak byran la...hehehe....gurau je...

amy syifa said...

hahaha.so cpt2 doa aku kawen dgn org kaya klu nk mkn sedap2..hahaha..

kpd swift..Aku masih setia..
Di sudut hatiku
Masih percaya
Dikau kembali seperti semula
Dikaukan kembali…!! hahhh.kn dah ternyanyi..haha

apasal mlm ni ko sibuk nk cari jodoh utk aku? kang aku jodohkn ko dgn untie jual kacang putih baru tau..

aimaniman said...

entahlah.. berapa ramai yg mampu nak ikut pesanan ustaz tu,.. kita manusia, x lari dpd memilih yg cantik2 dah lumrah dik.. kalau semua ikut pesanan tu x da le masalah andartu dik,...

Si BuDaK KaChAk said...

syifa~ sentiasa doakn ko kawen cepat dengan org kaye....hahaha

dah...tolong stop.....xbez ok...kang lari org kaye yg bru nk tpikat dgn ko...hahaha

klu tu dah jodoh aku...ape leh wat....tutup lampu jer...hahaha

Si BuDaK KaChAk said...

aimaniman~ btol tu kak....tp ade sebab nye gak nape dorg cari yg cantek2....nak tau??tggu entri yg akan datang klu sy rajin k??hehehe

amy syifa said...

hahhhh.apasal doakan aku kawen dulu.ko la kawen dulu,aku lambat lg.. xde org nak =( hahaha..adoi nak nyanyi sikit pon x blh,kedekot gila! wekkk..

hahaha.bongek syam! aku baca ayat ko yg last skali terus tergelak besar.smpai adik aku tnye 'nape along nape?'

Si BuDaK KaChAk said...

syifa~ aku lagi lambat sbb duit xde....klu ade duit mlm ni gk aku suro mak aku gi msuk minang org...hahaha

bukan mslah kdekut...nnt komisyen aku pun xdpt gk...haha

hahaha....abistu ko jwb ape dgn adik ko???ish....adik ko xleh tau....bwh umo lg...hahaha

amy syifa said...

aku lg la lmbt sbb kena tnggu org pinang.klu aku lelaki mlm ni gk aku suro mak aku gi msuk minang org..
lalala..ko lebih pentingkn komisyen? lempang laju2 jgk karang!

hahaha..aku jwp 'ishh..jgn sibuk!' haha.xde la.aku x jwp pape pon.aku buat2 xdgr soalan dia...okay x mcm tuh?

Si BuDaK KaChAk said...

syifa~ wahhh....mmg btol2 gatal ko ek???Hahaha...

pencapaian diutamakan...komisyen didahulukan....hahaha

ok2...sbb ni bacaan org tua2...haha

amy syifa said...

ko jeh tua.aku muda lagi =P yela..ko yg ajar aku jadik gatal! dulu aku baik sopan jeh!

p/s - dah lama gila rasa x borak dgn ko mcm ni.haha

weyyy.kat kl bateri laptop mahal x?

Si BuDaK KaChAk said...

syifa~ sopan???wakakakakaka....

padahal ko yg ajar aku jd gatal kan???Hahaha

p/s : tau xpe...

batri laptop murah???tah ler...kne pndai cr la....aku sdiri pun xde batri laptop...klu nk kne pkai plug....try msuk batri AA tp xleh gak...hahaha

amy syifa said...

la...xblh trime hakikat yg aku ni sopan ke? potong komisyen karang! hahaha..ko tau mase aku dgn asni prktikal kat cssd.kitorg diam je buat keje.smpai diorg kat situ ckp 'jgn la diam,cakap la..borak2!' HAHAHA..hebat gila aku rasa..

p/s - dah 7 bulan..

bateri lptop ko pon rosak ke? aku pon dah rosak.aku tnye mmber kt tmpt keje aku dia kate xtentu. HAHAHA.gila kau nak pakai bateri AA? jgn buat aku gelak.. tgh mlm ni weyy..hahaha

Si BuDaK KaChAk said...

ko diam???wakakakak....lg xpcaye aku....mayb org yg keje cssd tu pekak kot...haahahaha

bkan ko keje kdai komputer ke???asl ko nk tnye aku lg??da tu btrri laptop mahal so aku try la pakai AA....ada brand lg tau...TESCO....hahaha

amy syifa said...

betol weyyy.serius x tipu! tp mmg kitorg x ckp pon mase tuh.malu la konon. HAHAHA.kedai gps la.tp jual komputer,tablet jgk..td aku ikot technician g ambik laptop.best tapi penat sbb jln kaki.ko tau dia bwk aku pusing ikot pasar sayor,ikan,buah..
tetiba aku cam perak sbb da lame x g pasar..haha

brand tesco.gila kedekot ko nih! blh la geng dgn aku! hahahaa.. tp coklat brand tesco sedap pe kn..

syam apa lagu baru yg best?

Si BuDaK KaChAk said...

syifa~ ko malu??/pun aku xpcaye....hahahah....hahh...lg sng...cube ko tnye bos ko??dia msti bleh dpt hrge dealer...lg murah ko...

ko mmg perak pun...aku da tau lame da....hahaha

bkn kdekut la...tp jimat...hahaha....

ade ke coklat tesco??xtau pun...

Eera Shera said...

quote ustaz ni mcm2..kelakar pun ada tp bermakna kan..

kalo dpt yg cantik/kacak satu kelebihan

nasha sanza said...

hai,salam kenal jugak..insyallah.. adalah jodoh awak tu..saya doa semoga awak dapat jodoh yang baik..ok?! Dekat dengan selayang ke? hehe..selayang kan besar so ramai la penduduk..

Si BuDaK KaChAk said...

eere shera~ yup...pnuh dengan makna...

Si BuDaK KaChAk said...

nasha sanza~ insyaAllah....amin....yup...btol gk...hehehe....slayang mane ek??