click here!!!

!:.cuba BACA.:!

Wednesday, 25 January 2012

Kemalasan bekerja


sumber pokcik google


Assalammualaikum….

Harini merupakan hari pertama bekerja setelah penat bercuti. Jujur aku katakan yang diri ini terasa berat je untuk bekerja.

Harini aku memilih untuk lebih banyak duduk dari banyak bergerak. Badan terasa letih sangat sangat walaupun masa cuti hanya melepak dekat rumah je.

Nak buat sesuatu kerja pun terasa kekok. Macam la cuti lama sangat sampai kekok nak wat kerja…hehe…




p/s : sekarang ni rajin nak update entri dengan blogwalking je…hehehe…

26 comments:

Faz Yaakub said...

Dulu mase keje...Hari Jumaat lah paling org yg bekerja suke...dan Hari Isnin paling malas...hehe

Si BuDaK KaChAk said...

mmg isnin ari mls bekerja...

cuma arini bru blk dr cuti so trase mcm isnin gk la...hehehe

~Filzati Zulkepli~ said...

bila dh cuti lelama, rasa mcm nak putar balik je masa bior cuti straight. hikhik

Si BuDaK KaChAk said...

filzati~ tau takpe...macam tak puas je...hehehe

Ezad Skytech said...

bila cuti lama2..nak mulakan kerja mmg terasa malas je...haha~

Si BuDaK KaChAk said...

ezad~ mmg pun....klu boleh nk smbung cuti tp syg la nk guna cuti tahunan...hehe

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

samalah kitaaaa... hari ni pon hari malas Mak juge hehe

[PCL] said...

salam Ezad, hari ni lebih baik dari semalam hendaknya..

Eza Boom Boom :) said...

keje, keje.. jangan malas. mueh3...

Eza singgah follow :P Dari blog nad.

Si BuDaK KaChAk said...

ok...xnk malas2 da...hehehe

ieyza afieyna said...

ape ni..jgn malas2 :P

Si BuDaK KaChAk said...

ieyza~ ala...biasa la bila bru blk dr cuti...hehehe

~ieda~ said...

hohoho...sy plak kemalasan nk stadi...adeh -_-

Si BuDaK KaChAk said...

ieda~ kalau malas keje takpe la...tapi jgn malas studi...hehehe...wekkk

Zul n Azizi Boarding Pets said...

Salam Si Budak Kachak,

Biasalah mood cuti LOL...kemalasan tahan gaban...hu3

BTW kami singgah & follow blog si Budak Kachak, jangan lupa singgah & follow blog kami lepas ni ye.. :-) Terima kasih..

www.mylovely-cats.blogspot.com

Lia Irdelia said...

singgah dari blog Nad...

salam kenal.. :)

MeeRole said...

Kalau ko mlas g keje,aq pulak g klas..hehe..kmalasan bile bnyak sngat cuti kn..

Cikgu Ma said...

kalo dah cuti memang otak pun nak cuti..

spontan K

Citra NaniZam said...

naik cuti kena semangat dik... chaiyok!!

Si BuDaK KaChAk said...

zul n azizi~ btol tu...malas tahap gaban da ni..hahaha

Si BuDaK KaChAk said...

Lia~ salam kenal gak...thnx singgah...

=)

Si BuDaK KaChAk said...

meerole~ hahaha...tau xpe...

Si BuDaK KaChAk said...

cikgu ma~ btol tu....otomatik otak pun cuti...hahaha

Si BuDaK KaChAk said...

citra~ baik kak...thnx coz bg semangat...hehehe

~ieda~ said...

hahaha...tp nk wt cmner mood skrg neh lari g mn nath...adeh

Si BuDaK KaChAk said...

ieda~ tau takpe...hehehe