click here!!!

!:.cuba BACA.:!

Monday, 24 October 2011

Majlis perkahwinan Kak Anoy #1



Semalam merupakan antara hari yang terpenat penah aku lalui...(tapi besssttttt...!!)
mana tak nya, hari minggu biasanya aku rehat tengok tv dekat rumah + tengok cerita tamil (ok aku tipu).
tapi semalam aku sehari suntuk tak ada dekat rumah...
aku bangun pukul 5 pagi sampai la aku balik rumah pukul 12malam...

pergi mana?
sebenarnya semalam aku menghadiri majlis perkahwinan classmate aku masa dekat kolej dulu...
nama dia kitorang panggil kak anoy...

mesti korang pelik kan kenapa sampai perlu bangun pukul 5 pagi??
sebenarnya majlis tu berlangsung di rumah dia dekat Temerloh, Pahang.
aku pula dok dekat seremban.
jadi perjalanan aku hendak ke sana memang la jauh...
kena pula aku ni menumpang member aku yang dok dekat area aku ni gak..
so nak taknak aku kena siap dulu la...
aku kan menumpang je...

Berikut adalah member member yang hadir :-
  • kami yang dari seremban ni bertiga...(aku, wan 4a, kak umi)
  • member dari kl pulak bertiga jugak...(susu,kaka) + amin(member susu)
  • dari terengganu pulak...(imran sorang...awek dia dekat jb so tak dapat nak amik)
  • dari pahang sendri...(kak myza - kitorang yang dari seremban yang jemput dia dekat rumah sebelum gi rumah pengantin)
  • dari kajang...(wana dengan pakwe dia...tapi dia balik awal)
so semua sekali yang datang 9 orang...
dengar kata sepatutnya ramai lagi yang nak pergi tapi sayang masing-masing ada yang bekerja, tak ada transport, dan lain lain...(sedih...nak jumpa yang lain lain jugak... T_T )


jom layan gambar...



ni masa perjalanan nak ke temerloh nak pergi jemput kak myza dulu dekat rumah dia...
naik kematu punggung aku sebab jalan jauh sangat (ok aku tipu lagi)
cuaca semalam amat amat la panas(tapi gambar tak nampak macam panas pun)
kulit aku yang putih mulus yang aku jaga selama ini pun jadi gelap...(nasib baik still kachak lagi...hehehe)
masa ni hati dah tak sabar sabar nak jumpa member member yang lain...
yela...dah lama rasanya tak lepak sama sama...



ni adalah kek perkahwinan dia...
sebenarnya 3 tingkat tau...
tapi aku saja je amik view dari atas sebab aku nak amik tulisan yang tak cantik kat kek ni...hehe
mengikut pada warna kek ni mesti korang dah boleh agak kan warna tema pengantin ni warna apa??
opkos la warna ijo...



credit to myself sebab memberi idea bernas untuk view pic ni...
tapi sayang gambar macam tak berapa nak jelas...
so ini la pengantin nya...(kan dah kata tadi warna ijo...)

Zul & Anoy



banyak lagi gambar yang ada dalam simpanan aku ni...tapi tak boleh la nak letak semua dalam 1 entry...
penat tau tak...
gambar kitorang melepak dekat benteng sungai termeloh lepas majlis perkahwinan pun ada juga...
so kalau nak tengok lagi gambar gambar yang lain sila tunggu entry yang sama untuk part 2 ok??

neway selamat pengantin baru untuk kak anoy...



p/s : dengar kata dorang nak gi bulan madu dekat tioman...nak ikut boleh tak kak anoy??hehe...

9 comments:

amy syifa said...

elehhh.ngaku je la suke tgk cite tamill.malu pulak.wana? wana bukan dok klang ke?

kulit putih mulus? perghhh.tipu xhengatt..

eh ko kedekot betol.masukkn la gmbr k.noy yg close ckit.aku ni rabun tau!

aimie amalina said...

smp kol 5 pagi kene bangon ye?
kawan yg baik nihh
hehehe
sonok kan dpt g wedding kwn =]

Si BuDaK KaChAk said...

syifa~ citer tamil best gak apa...baru2 ni aku tengok citer sivaji the boss...hahaha

wana dok klang ke??tapi dengar kate dia keje dkt maternity dkt kajang...takkan dok klang lak??

eleh...ko jeles la tu dengak keputihan yang ada pada diriku...haha

bukan kedekut...tunggu la...klu nak tgk kne setia menanti part 2....hahaha

Si BuDaK KaChAk said...

aimie~ bukan masalah baik ke apa...juz taknak menyusahkan orang lain...biar diri sendiri je yg susa...

=)

amy syifa said...

ape tu? sijavi the boss? ko ni msti da tahap bosan gila.eh xpon ko tgk awek tamil kan? kan? ingt aku xtau.. =P

owhh.betol la tu kot.aku xtau pon wana dok mne sbnrnye.hehe

eee.lngsung tak.keputihan tu kn penyakit! xcaye g go0gle. =)

Si BuDaK KaChAk said...

sivaji tha boss tu tajuk cerita la...kalau ko tak tau ko google je la...hahah...awek tamil??bleh gak...aku kan single...hahaha

cehhh...cara ckp mcm tau...hehe

menggong ko ni...bukan kputihan tu la...ni keputihan kulit aku....wekkkk

amy syifa said...

mcm la awek tamil tu nak pndang ko. heyy xingin la dia.wekk

owhh.keputihan lain ek? okayy2 silap. HAHAHA

weh nnt ada maharaja lawak mega.xsbr nak tgk!

Si BuDaK KaChAk said...

ala...aku nak tengok mcm mane??umah aku bukannye ade astro warna...boring btol la...

amy syifa said...

ape lg..mamak la.sentiase ada utk mu.. =p