click here!!!

!:.cuba BACA.:!

Friday, 21 October 2011

Fakta atau Auta??? #2

Tadi tengok dekat  blog otai kita sapa lagi kalau bukan Ben Ashaari...
kalau korang tak kenal maknanya korang belum kenal dunia blog lagi...
dekat blog dia tadi ada promot sate..
tak baca lagi??meh tekan dekat SINI
lepas baca tu terus teringat ada entry yang dah berabuk tersimpan dekat draff pasal sate ni...
tu yang terus hapdet ni...
meh la baca sikit untuk pengetahuan bagi yang belum tahu lagi...




Jika Anda Makan Satay (Sate)


+


Jika anda makan satay, jangan pula lupa timunnya, sebabnya memakan satay bersama karbon yang terhasil selepas pembakaran akan mendatangkan kesan karsinogen! Karsinogen adalah dimana suatu keadaan yang menyebabkan barah. Timun pula adalah anti-karsinogen.





Jangan Makan Udang Selepas


+
  

Jangan makan udang selepas mengambil pil vitamin C ! Yang mana anda akan mati keracunan Arsenik dalam beberapa jam sahaja. Ingat~



Barah Akibat Penggunaan Bahan Dalam Shampoo.


Barah akibat penggunaan bahan dalam Shampoo. Balik rumah dan pergi periksa. Tukarlah ke jenama lain sebelum terlambat, jikakandungan dalam shampoo anda mengandungi Sodium LaurethSulfate atau ringkasnya SLS. Bahan ini akan menyebabkan barahdalam jangka masa yang panjang dan ini bukannya jenaka. Shampooyang disahkan mengandungi bahan ini ialah; VO5, Palmolive, PaulMitchell, L’Oreal, Hemp Shampoo terbaru keluaran body shop, Nature Force dan lain-lain lagi.
Shampoo Clairol’s Herbal Essence adalah satu-satunya yang mengandungi Sodium Laureth Sulfate secara tunggal. Meskipun pertanyaan telahpun dibuat terhadap syarikat ini dan jawapan dari mereka ialah, “Ya memang kami dah tahu masalah ini tetapi kami tidak boleh melakukan apa-apa kerana kami memerlukan bahan yang boleh mengeluarkan buih yang banyak”. Dalam pada itu, Pasta Colgate & Dee Dee (untuk kanak-kanak) turut mengandungi bahan yang sama untuk penghasilan buih.




Kepada Penggemar Makanan Jenis Mee Segera




Kepada penggemar makanan jenis mee segera (tak kiralah maggi,koayteow dsb), Pastikan berhenti makan dulu sekurang-kurangnya 3 hari selepas mengambil mee segera sebelum mengambil paket yang seterusnya. Maklumat yang dikongsi bersama dengan seorang doktor. Keluarga saya telah menghentikan pengambilan makanan ini setelah mendapat tahu berkenaan salutan wax ke atas makanan ini. Inilah yang menyebabkan mee segera tidak melekat antara satu sama lain apabila dimasak.

Telah dinyatakan terdahulu melalui SEORANG AKTOR dari SBC (sekarang ni dikenali sebagai TCS). Beberapa tahun lalu, yang mana kariernya membuatkan beliau sangat sibuk untuk memasak, jalan mudah mengambil mee segera setiap hari. Kemudiannya beliau disahkan menghidap barah. Barahnya disebabkan wax dalam mee segera. Doktor juga memberitahu yangbadan manusia memerlukan 2 hari untuk membersihkan wax dari sistem badan. Seorang lagi mangsa yang serupa ialah Pramugara dari SIA yang mana setelah berpindah dari rumah ibunya ke rumahnya sendiri, Dia tidak memasak tetapi kerap makan mee segera. Dia didapati menghidap barah dan mati selepas itu. Sekarang ini tindakan memakan mee segera bolehlah diistilahkan sebagai ‘makan untuk mendapat barah’.


--------------------------------------------------------------------------------------------------

Demikian la sedikit sebanyak yang boleh dikongsi hari ini...
Kebenarannya??anda tentukan la sendiri...


" Anda Buat , Anda Dapat "


p/s : ada sapa sapa nak belanja saya sate ke??

8 comments:

amy syifa said...

alamakk.tak makan timun!
eh nak mintak boss blk awal la hari ni,nak blk check shampoo kat rumah ada SLS tak.ekeke. =P

Si BuDaK KaChAk said...

kalau mcmtu lps ni nak taknak ko kene mkn sayo/timun...

ala...klu tak boleh balik awk ko ponteng je...mcm xbiase je mase blaja dlu ko ponteng klas...hahaha

amy syifa said...

aku mkn sayor ape..heee =)

eloo.mase blaja dulu aku xprnah pnteng klas tau.dtg jgk wlupon lg 2,3 nak raye.bukan macm bdk tu awal2 da cabut.bwk beg besar pulak tu..padahal rmh dkt jeh.lg terukk. wekkk..

Si BuDaK KaChAk said...

makan sayor la sgt...wekkk

tu la ko tak tau citer sebenar...

umah kt kl tu ibarat umah tumpangan...

umah betol aku dekat canada...

aku berjiran dengan avril...

amy syifa said...

tu la ko tak tau citer sebenar... *okay aku copypaste ayat ko sbb mlas* aku skrg dah mkn sayo.ko kn da lame xjmpe aku.heheeee

mak oi.canada? avril lavigne? my hepy ending? perghhh.nafsu tak hingat betoll..

p/s - aku suka lagu girlfriend.bahaha

Si BuDaK KaChAk said...

ahhh...ko...aku takkan tertipu sbb ko mmg tak akan makan sayor...wekkk

sbbtu aku malas nak ckp...kan skang ko da tak percaya...lenkali taknak cakap da la...hahaha

p/s : aku ske my happy ending...

cik mun said...

aah..psal sate tu mun tahu..tp megi tu..huhu..kena stop mkan megilah ni..

Si BuDaK KaChAk said...

cik mun~ tah la...sy pun tak psti btol ke fakta ni??sbb sy jumpe dkt mr.internet juga...hehe