click here!!!

!:.cuba BACA.:!

Thursday, 29 September 2011

BoLa | Siapa Yang Puji Safee Sali tu??



sumber : pokcik google


Pengurus Cardiff City, Malky Mackay merakamkan pandangannya pada Safee Sali ketika striker Malaysia menamatkan lawatan ke South Wales, setelah berlatih dengan The Bluebirds.
"Safee sertai kami untuk percubaan sepuluh hari, tempoh yang mana dia menunjukkan sikap yang baik dan etika kerja semasa berada dalam persekitaran dan cara latihan di Cardiff City," kata Mackay.
"Jelas sekali itu perubahan besar dan gaya berbeza dalam tahap bola sepak, namun dia berjaya menyesuaikan diri dengan skuad. Kami juga menghargai bahawa sukar untuk mendapatkan gambaran penuh semasa tempoh singkat sepuluh hari, terutamanya dengan bilangan permainan dan persediaan perlawanan kami ketika itu."
"Dengan minda tentang keperluan bagi Safee bermain permainan kompetitif bersama skuad kebangsaan Malaysia dan dengan Pelita Jaya di Indonesia, kami telah meminta Safee supaya kembali ke Cardiff City untuk tempoh dua minggu pada masa hadapan bagi memberi manfaat kepada semua pihak terlibat. Buat masa ini walaupun kami katakan selamat tinggal, kami merakamkan bahawa kami mempertimbangkan Safee sebagai kredit kepada kelab dan negaranya."
Safee juga memberi kenyataan tentang pengalaman selepas tempoh bermakna di Cardiff, berkata, "Setelah bermain dengan pasukan simpanan dan juga skuad utama dalam latihan, saya dapati aksi di sini lebih cepat. Anda tak ada begitu banyak masa dengan bola. Itu satu tahap yang baru dan berbeza."
"Latihan berjalan dengan baik dan semua rakan-rakan sepasukan mengalu-alukan kedatangan saya. Walaupun hanya dua minggu, saya telah banyak belajar sepanjang tempoh di sini. InsyaAllah, saya mungkin kembali untuk bermain di sini dalam masa terdekat. "
Safee juga menonton aksi antara Cardiff City dan Leicester City pada hari Ahad. Perlawanan itu turut dihadiri oleh Pesuruhjaya Tinggi Malaysia ke Britain, Datuk Zakaria Sulong dan isterinya, yang mengambil bahagian dalam sambutan Hari Malaysia yang turut disaksikan kelab. Safee kini akan kembali ke Malaysia pada hari Selasa sebagai persediaan untuk perlawanan antarabangsa dengan Australia pada bulan depan.
p/s : diharap safee dapat main dekat liga sana seterusnya membanggakan negara...amin~

14 comments:

KiMiE said...

Safee nak main Cardiff punya la susah.. Ramli main United senang2 je haha!

Si BuDaK KaChAk said...

hahahahaha....btol2...agaknya TM kne support safee la...tgk mcm ramli tu...TM support trus dpt gi MU...hehehehe

Acik said...

Amin! Tp Acik x minat bola lar! :(

Si BuDaK KaChAk said...

acik minat ape??cube citer skit...mana tau nnt leh up entry yg acik suke.. :)

teha said...

bangga sat ddk malaysia.. hahhaah !

NasZ said...

salam kenal...dah follow awak.

jemput ke blog saya ye?

MOHD NASER.com

eima said...

ni mai folo ... tgk2 ....

Si BuDaK KaChAk said...

teha~ jgn la bangga sat...kite ptut bangga slamenye... :)

Si BuDaK KaChAk said...

nasz~ salam perkenalan...terima kasih...ok..saya datang tmpt awk k??

Si BuDaK KaChAk said...

eima~ la...akk xfolo lg ke??adus...sedey nye...kite da follow akk lame da...hehehe :)

eima said...

hehe lama dah ek ...
kadang terlepas pandang la...
la ni ai dok kalut sana sini la... hehe


pi la daftar nuffnang tu....

Si BuDaK KaChAk said...

eima~ tak pandai la kak...da try bukak...tgk aje da pening kpale...haha

aimie amalina said...

banggo den
hehehehe =]

Si BuDaK KaChAk said...

aimie~ wahh...orang nogorye upenyo...hahaha