click here!!!

!:.cuba BACA.:!

Tuesday, 27 September 2011

SEGMEN pertama NUR KASiH | 'JOM SENYUM SAMBIL HADIAHKAN AL-FATIHAH'




arini tak terpikir pun nak join mana mana segmen...
tapi memandangkan empunya blog NUR KASIH dah menjemput...
so rasa tak sedap kalau tak join...
kang kalau aku pun teringin nak buat segmen takde plak yang nak join..
neway thanx tau...
unik pulak segmen kali ni...
nak tau ape yang unik??
nak join gak ke??
meh bukak kat sini..


dengan ini aku tag kan segmen ni dekat

+

nape tag kat dorang??sebab dorang tak sombong dengan aku...

25 comments:

Ary said...

terima kasih adik kacak...jgn lupa baca tau..:)

Si BuDaK KaChAk said...

same-same...yup...mesti bace penghulu segala surah tu... :)

amy syifa said...

oppss..kena tag..baru ingat nak berehat beberapa hari dari tulis entry..

Si BuDaK KaChAk said...

ahh ko...da byk sgt relax...entry pun da kurang ko update...meh...mengaktifkan diri tu...

amy syifa said...

hahaha..dah byk ape aku update ari tu.so skrg mase utk rilex.huhu. hotlink aktifkan dirimu..=)

syamm nak milo!

Si BuDaK KaChAk said...

byk amende...1 ari 1 entry je...kdg lgsung x wujud

beli sdiri...wekkk

amy syifa said...

ketahuilah olehmu kawanmu ni super busy mengalahkn wakil rakyat. eh busy ke? hahaha.itu yg kite xtau. huhu.

nak jgk.okey2 tukar nak horlick!

Si BuDaK KaChAk said...

wakil rakyat??wakil ape??wakil main zombi??hahaha

nak horlick??bleh...gi kt kedai mkn kat area tmpat ko...pstu order je...

amy syifa said...

heyy.zombie tu rakyat aku.jgn sebut2 nnt aku htr dia pegi rmh ko baru tau.pdn muke kena mkn otakk.

klu beli sendirik xsedap,klu ko belikn baru sedap xterhingga.=)

Teja Mama Tuah Melaty said...

Penghulu Surah, hmm dibaca setiap hari dalam solat 5 waktu. Lagi indah kalau dibaca dan hayati maksudnya kan.

Kalau diterjemahkan ayat bersama maksud kan lagi best. :-)

Nice blog.

Si BuDaK KaChAk said...

syifa ~ dun worry...otak aku xsedap...aku taruk mcm2 perencah bg rase xsedap...hahah

p/s: ish...member aku ckp aku blnje rase xsedap...so bek ko pkai duit sdiri...huhuh

Si BuDaK KaChAk said...

teja mama tuah melaty ~ yup...btol2...

nice??buruk la kak...still blaja lg cara2 edit...xde sape nak ajarkan la...

amy syifa said...

xpedulik.aku nak suruh jgk zombie aku mkn otak ko.tapi mkn separuh je.hikhik.biar ko jd merengg..

aku xde duit.xde gaji.keje kebajikan je.huhu

p/s tgk majalah 3 tak ari tu?best.. negara somaliland.dkt sana diorg tolak duit pakai kete sorg tu ha.duit diorg sgt2 rndah nilai dia.satu bundle yg teball tu same dgn 9 dollar jeh.aku nak g sana la.nak jadi perompak...huhu

Si BuDaK KaChAk said...

xdenye...silap2 zombi tu jd geng aku...hahah

byk la ko nye keje kbajikan...bkan ko keje kt umah ank yatim pun...

p/s: owh...dengan paras rupa ko mmg layak la klu ko nak jd warganegara sane...hahahah

amy syifa said...

xde2.mane boleh curi zombie aku.ko g la ambik binatang lainn.xmalu!

mne ko tau ntah2 boss aku tu ank yatim ke.haha

p/s- yela..tau la aku xcantik. fine. T_T

Si BuDaK KaChAk said...

ok2...aku pkai bunga matahari...bleh wat duit...hahaha


a'ah ek??cube ko tnye boss ko tu...

p/s: alamak...touching plak dia...jgn la touching2...kalau ko touching nnt nmpak mcm lanun somalia plak...haahaha

amy syifa said...

eh? mne ko tau pasal game ni? bukan ko xlayan ke? mne ada bunga matahari bg duit,dia bg matahari je.tapi dia xpower.kena gigit nyumm2.dah mati.. wekk

xnk la nnt dia cepuk aku.haha.

p/s : heyyy.ko kate aku lanun somalia?? ko tu lg la.mcm plankton yg dlm cite spongebob tu..wekkk.

Aku DaN SeSuAtU said...

al fatihah untukmu sahabat

http://cheritasesuatu.blogspot.com/2011/09/jom-senyum-sambil-hadiahkan-al-fatihah.html

Si BuDaK KaChAk said...

ape ko igt aku kuno sgt ke xpnh men game tu??aku lg terre tau...da abis stage da aku main...wekkk

padan muke kalau dia cepuk ko...hehehe

p/s: plankton ok lg...comel ape...hahaha

Si BuDaK KaChAk said...

aku dan sesuatu ~ terima kasaih sahabat

akan ku jejak tmpat kamu..

amy syifa said...

elehh..dulu ko jgk kate game tu xbest.rupenya dlm diam ko layan jgk.aku pon dah lama hbs main la.wekkk. skrg tgh main utk dpt piala bunga matahari wrna gold. wikiwiki.

klu dia cepuk aku,aku cepuk ko pulakk.wekkk

plankton burokk.dah la suka curi. msk xsedap.bini pon robot.esk ko dpt bini robot jgk..wekk

Si BuDaK KaChAk said...

org da abis main sume la...

sblum ko cepuk aku elak...

dpt bini robot bez ape...leh suro wat mcm2...hahahah

amy syifa said...

eleh tipu la tu.wekk.

ko msti xsmpat elak pnye

sbg sahabat aku doakn ko dpt bini xberperasaan.mcm robot.okey x? haha

Si BuDaK KaChAk said...

wah....smpai mendoakan ye ko...

sampai ati ko...kemek ati aku...

teh o beng said...

hai..kite singgah dri blog kak ary :)