click here!!!

!:.cuba BACA.:!

Wednesday, 21 September 2011

AkU , DiA & KFC

entry jiwang karat




baru-baru ni aku gi makan KFC dekat GIANT Senawang dengan akak aku sorang tu...
mulanya kitorang tak rancang pun nak gi sini...
plan awal ingat nak gi makan steamboat tapi tutup lak sebab kat tempat jual steamboat tu ade majlis rumah terbuka...sape punye tah...tak gi pun...
pastu akak aku tu la yang beriya ajak gi makan KFC..
mula berat jugak aku...memandangkan kewangan dah tak banyak da ni...
tapi untuk akak aku sorang tu pun aku layankan gak...








masa tengah beratur panjang tu aku terpandang la dekat signboard yang ade kat atas kepala cashier tu...
set X meal ni...
tetiba hati aku sayu teringat kat si "dia" tu...
yela...dulu-dulu kitorang kalau dating selalu gak la singgah makan kat KFC ni...
kalau kitorang nak makan set Xmeal ni biasenya dia akan amik set yang ade burger tu...
aku lak akan amik set yang ade twister tu..
kitorang taknak amik same sebab nanti kalau dia nak aku nye leh kitorang tuka-tuka rasa...
tapi tengok gak la sebab kadang tu kitorang amik je snack plate...






bab sos ni pun ade citernya gak..
dulu aku tak pandai makan sos ni...
tapi bila kuar dengan dia makan KFC ni mesti dia amik sos ni...
time tu aku start belajar makan dengan sos ni...
and sampai sekarang kalau gi KFC sos ni yang aku capai dulu...






yang ni lak extra chees...
aku memang selalu mintak extra chess..
so kene la tambah RM1 untuk extra chees..
dan yang pasti aku rase sampai sekarang kalau si "dia" gi KFC mesti dia akan tiru aku untuk mintak extra chees ni...
yela...mulanya dia tak tau pun...bila dengan aku baru dia tau...and kalau aku lupe dia yang tolong order kan...bkan ape...sebab dia pun nak gak...yang ni beli 1 pastu kitorang kongsi je...






pastu yang ni hidangan yang wajib ade kalau kitorang gi KFC...
yang penting kena beli 2...yela...bile aku beli 1 tak cukup...
kena pulak dia suka dengan menda ni...so dia tak nak kongsi...
tapi aku tak kesa pun...
bagi aku dia nak apa-apa makanan aku leh tunaikan...
sebab aku memang nak dia makan banyak pun...
kalau dia tak makan memang aku marah...




yang penting antara aku dia dan KFC memang terlalu banyak sangat kenangan...
sampai masa aku makan dengan akak aku tu pun aku tak banyak cakap...
yela...maybe orang selalu nampak aku ketawa tapi hati aku menanggis ade ke orang yang tau??
tah la...aku memang takleh lupakan dia...
tah-tah dia tengah bahagia dengan teman yang baru...




p/s : sayunya hati dok taip entry ni..


5 comments:

Angah Zurai said...
This comment has been removed by the author.
Si BuDaK KaChAk said...

angah zurai~ yup...pass is pass...but perasaan syg + cinta yang ade dalam ati ni xkan tkubur macam tu saje...orang kalau da xsyg mmg mudah nak melupakan smua tu tp x bg orang yang masih kuat perasaan sayang dia...

Angah Zurai said...
This comment has been removed by the author.
Si BuDaK KaChAk said...

yup...im face it rite now...so anythng else?? btw bout my blog u no need to noe bcoz diz is mine...1 more thing dat entry is not 4 u...so xde kne mgene dengan awk...nape?awk trase ke??klu awk xbuat tak perlu trase...lg senang tak payah amik tau psl blog ni...
dengan erti kate lain teruskan la dengan ego tu...
sekian...

Angah Zurai said...
This comment has been removed by the author.