click here!!!

!:.cuba BACA.:!

Thursday, 11 August 2011

mY pRinCeSs Gem0k???

Tarikh : 11/8/2011 
Wktu : 4:00PM
Lokasi : Clinic
Mood : Rindu + sedey :-(


setelah beberape hari merajuk tak nak wat entry, baru arini kite nk start tulis balik...majuk bkan sebab ape...aritu ingat nk upload pic buke pose dengan family tapi tetibe wat hal lak komputer ni trus tak nak upload da pic tu...skang ni terpakse la wat entry len lak...yela...citer da basi tak kan la nk di tayang lagi...heheheh...

neway arini kite nak cakap pasal princess gemok kite...rindu?? of coz la rindu...kitorang da berbulan2 tak dating...jumpe??kitorang skang dalam fasa PJJ (bkan pembelajaran jarak jauh tau...ni perhubungan jarak jauh) sejak abis kitorang graduate kat kolej aritu sampai skang kitorang tak jumpe2 lagi...



 
kite ade kat seremban sedang bekerja...my princess gemok lak ader kat umah johor....cian dia n kawan2 yang len tak dapat kerja lagi...dia slalu down pasal ni...bile dia down kite yang kat sini pun sdih gak...yela...kite dengan dia da semakin jauh...bile dia susah kite da susah nak tolong...

Contact?? tah la...percaye x korang kalau kite cakap yang kite juz akan kol dia seminggu skali je...nape??tah la...tak tau nak cakap...yang penting ape yang aku wat ni sume atas kehendak my princess gemok tu la...yela..dia tak suke kalau cakap kol lame2 dengan kite....mayb dia ader sebab tertentu...kite malas nak cakap dengan dia pasal ni lagi...dulu bile kite cakap mesti terjadi perang...tipu la kalau kate ati kite ni tak ade pape tanggapan buruk pasal diri dia macam :- dia da ade teman len ke??dia da jemu dgn aku ke??dia saje nk permainkan aku ke??

Sume tu pnah terlintas kat otak yang tak bape nak cerdik da skang ni tapi kite cube halang mulut ni untuk cakap pasal mende tu...yela...skang ni kitorang da semakin renggang...so kite pun tak nak la mulekan pergaduhan...juz follow je dia punye flow....and yang paling penting percaye ngan pasangan kite tuh...

Sms?? same macam kol gak...cume kalau sms seminggu ader la dalam 3-4 kali...walaupun skit tapi takpe la...aku bersyukur gak lak dari tak sms langsung kan??aku bkan ape...juz dapat tau tentang kesihatan dia pun ok da...

Pernah gak orang tanye aku...sampai bile ko nak tahan camni??ko tak nak cari orang len ke??

Jawapan kite senang je...selagi dia blum jadi hak milik sape-sape...selagi tu aku tetap akan setia menunggu si dia hingga akhir hayat aku...andai kate dia bukan la jodoh aku satu ari nanti, aku redha dengan ketentuan ilahi wlaupun dengan ati yang terluka...

pada my princess gemok n kawan-kawan yang blom bkerja lagi...

stiap manusia Allah ada turunkan rezeki masing-masing...
cume mase rezeki kite dapat tu blom tentu lagi...kadang cepat n kadang lambat...
rezeki yang diturunkan pada kite pun mungkin dalam bentuk yang berbeza-beza...
mungkin dia dapat rezeki len...yang sorang ni rezeki len...bersyukur je la dengan ape yang diberi...

so...jangan la korang down or putus asa dengan ape yang menimpa korang...truskan la ari-ari korang dengan ceria...jangan la bersedih...and cube ikut ape yang di beri ni...DUTA..

D - Doa (sebelum)
U - Usaha (semasa)
T - Tawakal (semasa)
A - Alhamdulillah (selepas)


 
p/s : Kalau kite tak lupekan dia insyaAllah kite akan berjaye dengan idup kite kat dunia dan akhirat..

4 comments:

zaty luvlianncezzz said...

haha. sweet entry. sweet ker? ;)

S a l a m r a m a d h a n~
Jum hayati di sini (^o^)
jangan terseksa kerana CINTA

Si BuDaK KaChAk said...

tau la blog kite ni hodoh je...
thnx...alhamdulillah...

roq said...

ok pe :)

singgah2 la sini ye :)

Si BuDaK KaChAk said...

rog ~ thnx coz sudi singgah kt blog yg tah pape ni... :)