click here!!!

!:.cuba BACA.:!

Friday, 4 November 2011

bila di tagged BFF sendiri...

 entry ni sepatutnya kena buat 1 hari 1 entry....tapi akibat kekangan waktu...so aku buat semua 10 soalan ni dalam 1 entry....sebenarnya malas nak wat menda yang tag tag bagai ni tapi rasa serba salah pulak bila tak buat...so rajinkan la juga buat entry ni...


DAY 1 - 10 thing you one to say to difference people right now

mak - raya nanti jangan lupa buat kuah kacang yang power tu ek??
ayah - dun worry....anakmu ini akan balik sebelum raya....
jeng - esok aku balik kita gi la lepak kat mana mana
alep - ko pun kena join gak....ko takde boring nanti...
mimin - lama gila tak lepak dengan kau...nanti aku cuba jumpa kau walaupun kejap...
syifa - bila nak turun kl nak lepak sama sama ni??
kak CT - syam rindu la dengan aka...bila nak jumpa lagi ni??
kak umisah - akak rindu kat syam tak macam syam tengah rindu dekat akak skang ni??
caca - acu balik nanti, acu bagi duit kat caca ek??jangan dok beli menda ngarut ngarut dah ler...
boss - sampai hati boss block internet dekat pc sy ek?? tak boleh nak main blog lagi...T_T


DAY 2 - nine things about yourself

one - suka makan yang pedas pedas...
two - tak makan ikan... ;p (jangan tanya kenapa ok??hehehe)
three - selalu selsema....lagi lagi musim hujan ni..
four - benci orang amik barang tak mintak izin
five - suka masak resipi sendiri (tak pernah wujud dalam dunia masakan....hahaha)
six - suka amik gambar tapi tak suka mengambil gambar sendiri
seven - anak buah selalu jadi mangsa untuk mengurut badan ni(jimat...takyah gi spa...hehehe)
eight - tengah mengidam 1 DSLR...tak tau bila dapat beli...
nine - ketagih blog....huhuhuh


DAY 3 - eight ways to win my heart

one - ada ke yang dapat??
two - jujur dengan segala galanya...
three - tegur kalau betul saya silap...(tapi jangan melampau plak)
four - suka orang yang neutral segala galanya...makeup pun tak....
five - memahai jiwa dan diri saya....
six - yang dapat masuk dengan kepala gila gila aku ni...
seven - sukakan budak....bru leh geng dengan saya....
eight - hormat orang tua...

DAY 4 - seven things that cross your mind a lot

one - perlu ke aku tukar bidang dari kerjaya aku sekarang ni??
two - macam mana masa depan aku ek??
three - bila projek X aku nak berjalan ni??
four - bila nak kaya ni??
five - siapa jodoh saya? hahahaha(tiru dari orang yang tag aku)
six - siapa akan menangis bila saya mati?(pun tiru gak)
seven - kenapa kerja aku sekarang ni tak macam aku belajar dulu??

DAY 5 - six things you wish you never done

one - i wish i don't want to find partner for my life..
two - i wish i don't want my boss block internet so i'll never miss to update my blog everyday...
three - i wish i don't make other people hurt with me...
four - i wish i don't want to buy something that not important...
five - i wish i don't addicted this much to blog
six - i wish i don't make my parents sad with me...


DAY 6 - five people who mean a lot

one - parents
two - siblingss
three - pari pari comel...caca, qhalief,zarif.....
four - all 4Bians and of coz my BFF cipa cerini...hahaha
five - kepong geng...


DAY 7 - four things that girls do that you hate

one - suka jaga tepi kain orang
two - bajet hebat bila kaple dengan gengster...
three - make up yang melampau lampau...suka neutral jer...
four - pompuan yang mengedik gedik / mengatal mengalahkan lelaki...

DAY 8 - three things girls do that you love

one - sukakan budak budak...boleh main sama sama...
two - pandai memasak...salah satu cara boleh wat hati tertambat...
boy - hormat orang terutama sekali orang tua...peramah...

DAY 9 -two smiley that desribe your life right now

http://www.emocutez.com


DAY 10 - one confession

akhirnya terjawab jugak soalan yang di tag oleh my BFF



p/s : rasa macam berterabur je ayat aku...mau tak nya bila da kena jawab banyak sangat camni la jadi nya....hehehe

16 comments:

~ieda~ said...

xsuka mkn ikan gk ea...wahhhh...da geng neh...hohoho ^_^

Si BuDaK KaChAk said...

biar btol ni???wahhhh....macam tak caye jer....1st time jumpe pmpuan yg same tak makan ikan....boleh jd org umah ni....hahahaha

~ieda~ said...

lor...tol la...mmg x mam kot ikan...xtau np tp mmg x bole tlan lah ase pelik mcm jer neh...bole jd owg umah gk...jmat x pyh beli ikan...hohoho

sue perbs.. said...

sy pun mengidam dslr jugak.. hehe.. boleyh jdi chef ni..

Gen2Merah said...

mak aiii.. banyak nye nak jawab... bila kena tag oleh bff sendiri kena lah jawab kan.. ehehe'


Bersua kembali. Maaf lama tak jejak kembali di

sini. Salam ceria dan selamat menyambut Hari

Raya Eidul Adha.

Selamat berkorban di jalan yang di redhai oleh

Allah swt.

Ikhlas
~Gen2Merah~

amy syifa said...

hahaha.mne aci byk tiru jawapan aku! grrr.tp yg name cipa cerini tu c0mey a.kim salam boley? huhu.. xsuka mkn ikan sbb takot tercekik kn.hingatt aku xtau.HAHAHA.

btw thanks jawap *eh mcm geli je nak ckp thanks kat ko* muahaha.

Si BuDaK KaChAk said...

owh...ok la tu...nnt sy suro mak sy masuk minang awk k???hahaha

Si BuDaK KaChAk said...

jadi chef??chef bujang leh la kot...utk mkn sendiri...utk masak org tak kot...kang ade yg cirit birit....hahaha

Si BuDaK KaChAk said...

gen2merah~ tu la psl...bepeluh gak la nak jwb sume soalan tag ni...haha

selamat hari raya aidiladha gak...

=)

Si BuDaK KaChAk said...

cipa cerini~ mane ade aku takut tercekik tulang ikan....tak macho la klu mcmtu....hahaha

amy syifa said...

bobodoll~elehh.xnk ngaku konoon. wekk

~ieda~ said...

hahaha...naty kena wat entry sal x mkn ikan neh n kena tag kamoo neh...hohoho

Saiazuan said...

Selamat Hari Raya Aidiladha
kepada semua Umat Islam Seluruh Dunia
Terutamanya Pembaca Setia Saiazuan Blog (",)

ingat,
berhenti makan sebelum kenyang hehe

Si BuDaK KaChAk said...

cipa cerini~ xnk ngaku gak....wekkkkk

Si BuDaK KaChAk said...

ieda~ nak tag??alamak....hehehe

Si BuDaK KaChAk said...

saizuan~ da kenyang da pun...hehehe